• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/rymattyl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.

Yritykset

Saaressa yrittäjä karaistuu sinnikkääksi

Sata vuotta sitten kaikki Rymättylän yrittäjät olivat ihan oikeasti saariston yrittäjiä. Markkinat olivat venematkan takana. Ehkäpä juuri saariston haasteellinen elämä on kasvattanut Rymättylän yrittäjistä tavallista sinnikkäämpiä ja kekseliäämpiä. Nyt yhteydet ovat parantuneet mutta yrittäjähenkisyys on yhä vahva. 

Sata vuotta sitten Rymättylästä vietiin veneellä kalaa ja voita markkinoille Turkuun ja muuallekin. Melkein joka talossa oli taito seilata markkinoille ilman navigaattoria tai kunnollista merkikorttia. Säitä piti osata myös lukea tarkasti, jotta matka ei päättyisi myrskyn silmään.

1900-luvun alkupuolella rakennettiin lossiyhteydet Otavan ja Luonnonmaan välille selä Luonnonmaan ja Naantalin välille. Samalla yhteydet paranivat Otavan saarelta Airismaalle ja Aaslaan. 

Silta muutti yrityselämän

Iso helpotus yrittämiseen tuli vuonna 1970 kun Särkäsalmen silta avattiin. Sillan ja saariston yritystukien myötä Rymättylään tulivat Terhi-veneitä valmistava tehdas sekä lukkotehdas. Terhiä tehdään yhä ja sen tuotteita viedään eri puolille maailmaa.

Rymättyläläiset ovan olleet aina vahvasti kehittämässä Turun yrityselämää. Turun Konemyynti oli rymättyläläisvetoinen, Länsikeskuksen Citymarket nousi Suomen ykköseksi rymättyläläisin voimin, Sylvi Salonen on ollut jo monessa polvessa Turun käsityöliikeiden lippulaiva.Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkäksi.

Monipuolisesta tarjonnasta riittää apua jokaiselle

Nyt rymättyläläinen yrityselämä on hyvin monipuolista. Ajan trendeihin ja saaristomatkailun erityispiirteihin vastataan monella rintamalla. Rymättylästä löytyy putkimiesten ja timpureiden lisäksi mökkitalkkareita, lomaparatiiseja, kalastusoppaita, syötävää suoraan tilalta, venesatamia, veneiden huoltoa ja talvisäilytyspaikkoja sekä paljon muuta.

Vieressä löydän pitkän listan yrityksiä, jotka ovat Rymättylän Yrittäjien jäsenyrityksiä. Nämä firmat palvelevat juuri sinua. Ota yhteyttä ja kysy lisää.